Как превърна суперхибрида BMW i8 в полицейски автомобил

0

Немското ателие AC Schnitzer превърна суперхибрида BMW i8 в полицейски автомобил.

Проектът е разработен в рамките на програмата за безопасен тунинг TUNE IT! SAFE!, подкрепяна от Асоциацията на германските тунинг компании (VDAT) и Федералното министерство на транспорта и цифровата инфраструктура.

От AC Schnitzer са избрали i8 за база на своята концептуална патрулка в качеството му на най-високотехнологичния модел на BMW. Окачването на хибрида е занижено с 20 мм, а новите пружини са изпробвани на "Нюрбургринг". Монтирани са и нови 21-цолови колела, които тежат 4.4 кг по-малко от стандартните.

Полицейската i-осмица има нов аеродинамичен пакет с детайли от въглеродни нишки - преден спойлер, прагове, антикрило и дифузьор. От карбон са също дръжките на вратите и корпусите на страничните огледала.

В салона са се появили алуминиеви педали и пера за смяна на предавките от волана, както и метална гарнитура на контролера на системата iDrive.

За съжаление на германските полицаи, патрулният суперхибрид има само демонстрационни функции. След премиерата си на тунинг салона в Есен той ще обикаля други изложения в полза на каузата TUNE IT! SAFE!.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари