Бизнес дама направи 2 милиарда долара за четири дни

0
36-годишната Йанг Хуян е най-богатата китайка и най-младият милиардер във втората по големина икономика в света
36-годишната Йанг Хуян е най-богатата китайка и най-младият милиардер във втората по големина икономика в света Снимка: wealthx.com

През последната седмица акциите на китайският гигант в сектора на недвижимите имоти Country Garden Holdings скочиха сериозно и това донесе допълнителни 2,1 милиарда долара към богатството на вицепрезидента на компанията Йанг Хуян.

И тази сума е била натрупана само през първите четири дни на търговията на фондовите пазари за 2018 година, съобщава Bloomberg, предаде Money.bg.

Йанг, която е контролиращ акционер в Country Garden, притежава състояние от 25,6 милиарда долара към 5 януари. С това тя е петият най-богат човек в Китай според Bloomberg Billionaires Index.

Ръстът от 6,9 на сто на акциите от последните дни обаче може да й помогне да се изкачи още по-нагоре в класацията.

36-годишната Йанг Хуян е най-богатата китайка и най-младият милиардер във втората по големина икономика в света. Според данни на South China Morning Post тя наследила контролния пакет от ценни книжа от баща си през 2005 година.

Country Garden е сред най-облагодетелствалите се компании от имотния бум в Китай, довел до сериозен скок в продажбите на големите участници на пазара. Тези на дружеството за 2017 година се изчисляват на 550,8 милиарда юана или 85 милиарда долара.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари