Милиардер разпродава картини, защото нямал пари

0
Маедзава е основател на онлайн магазините за мода Zozo
Маедзава е основател на онлайн магазините за мода Zozo

Японският милиардер Юсаку Маедзава съобщи, че планира да продаде на търг произведения на изкуството за милиони долари, тъй като няма пари, предаде ДПА.

Маедзава, който е основател и главен изпълнителен директор на онлайн магазините за мода Дзодзо (Zozo), съобщи в Туитър вчера, че възнамерява да продаде няколко неща на търг на "Сотбис" в Ню Йорк на 16 май, информира БТА.

Милиардерът любител на изкуството публикува заедно със съобщението си две снимки на произведения на изкуството - картина на Ед Рушей, оценявана на между 2 и 3 милиона долара, и картина с цветя на Анди Уорхол с цена между 1,5 и 2 милиона долара.

В отговор на въпрос в Туитър дали решението да продаде картините е заради това, че няма пари, Маедзава отговори днес в социалната мрежа: "Да, аз никога нямам пари, тъй като все ги харча", като публикацията му завършва със смеещия се емотикон.

Ексцентричните разходи на милиардера в миналото включват покупка на картина за 110 милиона долара на Жан Мишел Баскиа и записване да стане първият частен пътник, който ще пътешества около Луната с компанията на Илон Мъск Спейс Екс (SpaceX).

Доста проблеми обаче се появиха пред осъществяването на амбициите на Маедзава. Милиардерът едва наскоро се завърна в Туитър след поредица корпоративни неуспехи, при които акциите на Дзодзо поевтиняха с над 50 процента и кешовите позиции на Маедзава отслабнаха.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари