Баскетболният "Дунав" спечели дербито с "Чавдар - Троян"

0
Най-резултатен за русенци бе Теодор Трифонов с 20 точки
Най-резултатен за русенци бе Теодор Трифонов с 20 точки Снимка: СКБ „Дунав-Русе-2016“ / архив

Най-резултатен за русенци бе Теодор Трифонов с 20 точки

Дунав и Чардафон спечелиха днешните мачове от регион Център на ББЛ А група, които се проведоха в Русе.

В дербито на върха Дунав Русе се справи с Чавдар Троян със 70:57, главно след по-силна трета част.

През цялото първо полувреме двата отбора многократно си разменяха водачеството. Нито един от тях обаче не успя да вземе по-сериозно предимство и на почивката баскетболистите на Руслан Русев бяха напред с 37:33 – най-голямата разлика до момента. Играта продължи сравнително равностойно и след паузата, но в края на третата част Дунав направи силна серия и преди последните десет минути дръпна с 57:45. Отборът от Троян се доближи на 8, но след това домакините отново поведоха с двуцифрен аванс и спечелиха убедително, информира BGbasket.

Най-резултатен за русенци бе Теодор Трифонов с 20 точки. Николай Николов реализира 16, с 12 е Стоян Ганев.

За Чавдар Красимир Маринчевски записа 22 точки и 13 борби. Николай Маринов има 15 точки, с 13 е Максим Генов.

Чардафон остави Локомотив Горна Оряховица без победа от началото на сезона, побеждавайки го в другия мач с 92:65. Баскетболистите на Антонио Станков натрупаха 15 точки аванс още през първата четвърт, като до края на мача не изпуснаха двуцифрения си аванс. Те имаха предимство по всички показатели, като съперникът им отбеляза и само една тройка за цялата среща.

Манол Тончев реализира 20 точки за успеха, по 16 имат Ростислав Тончев (9 борби), Боримир Алексиев (8 борби) и Андреан Деков. С 10 точки и 9 борби е Георги Стоянов.

За Локомотив Милен Нинов бе над всички със 17 точки и 13 борби, по 14 точки вкараха Елизар Кръстев и Кристо Тонков, а 11 има Благовест Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари