Български шеф цака работници във Франция

0
Мъжете били наети да строят хотел на близо 70 километра от Париж
Мъжете били наети да строят хотел на близо 70 километра от Париж

Български работодател прецака близо 100 наши сънародници във Франция.

Мъжете били наети да строят хотел на близо 70 километра от Париж. Всичко били наред до преди близо три месеца, когато парите спрели, предаде Нова телевизия.

„В един момент започнаха да се бавят заплатите с обещанието, че след като се свърши работа ще бъдат изплатени. Последно взехме аванс март месец и от тогава нищо”, ожалиха се работниците.

По думите им последните пари, които са получили са били от аванс през март месец. „Собственикът на фирмата, която ни нае – Петър Константинов, ни дължи по две заплати и един аванс. Това са по близо три хиляди евро на човек, а ние сме почти 100 души бригада”, поясниха още излъганите строители.

Оправданието, което българският работодател дал на служителите си било, че парите от страна на самия френски инвеститор не били преведени, затова и той бавел плащанията им.

Строителите за щастие успели да напуснат работа и с последни средства да се върнат в България, но 15 от тях останали във Франция. „Момчетата бедстват в момента, нямат пари не само да живеят там, но и да се приберат”, разказват ощетените.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари