Български моряци спасиха трима души от потъваща хърватска яхта

0

Драматичната история се разигра в Адриатическо море

Български моряци от кораба „Царевич”, плаващ под малтийски флаг, спасиха живота на трима души от потъваща хърватска яхта. Драматичната история се разигра в Адриатическо море, информира bTV.

Малко преди 4 сутринта хърватската брегова охрана е подала сигнал към „Царевич” за бедстващи хора във водата. Капитанът веднага е започнал спасителна операция, сменил е курса на плавателния съд и се е отправил към мястото на инцидента.

За около 2 часа корабът е стигнал до обърнатата и потъваща яхта, и с помощта на спасителна лодка премръзналите яхтсмени са извадени от морето.

По-късно те са прибрани от бреговата охрана, съобщи Николай Стефанов, управител на фирмата, наела българския екипаж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Qqq
    Браво на хората.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари