Автоинструктор от Русе не одобрява идеята 17-годишни младежи да могат да шофират с придружител

8
Диян Стоянов изреди редица недостатъци на идеята, предлагана от ЕК
Диян Стоянов изреди редица недостатъци на идеята, предлагана от ЕК Видео: Кис 13

Другата идея на ЕК е новите водачи да имат изпитателен срок

17-годишните да могат да шофират с придружител, предлагат от Европейската комисия.

Оттам настояват и новите водачи да имат 2-годишен изпитателен срок. Идеята е да трупат опит преди да започнат да шофират сами, след като навършат 18 години.

Диян Стоянов е автоинструктор от Русе с над 30 години опит. Според него, един придружител, който може да е родител, близък или познат, няма да бъде в състояние да покаже на младия водач всички тънкости както при управление на автомобила, така и като поведение в различни ситуации на пътя.

Сядайки отдясно на водача, придружителят трябва да може да му обръща внимание на всяко едно нещо на пътя, категоричен е Диян Стоянов, цитиран от телевизия КИС 13.

Предложението на ЕК предвижда и въвеждането на изпитателен срок от най-малко две години за начинаещите водачи след преминаването на изпита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    QCHECK
    Абе какви 30 години опит бе, този 24 години беше в гранична полиция и търка държавния стол и чекмедже. 60 години трудов стаж ли има? И понеже там в полицията се уморяват страшно, пенсинира се с една шапка пари и си върти курсовете. Но понеже сега... не му е изгодно ние да учим децата си да шофират, ще избягат кинтите за кормуване, почва да рИве.
  • 8
    7
    гост
    Направо трябва да им дават книжки на 20 години и да шофират автомобили до макс 100 конски сили първите 3-5 години
  • -29
    6
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Младите трябва да могат да стават шофьори на 16 и без придружител. Дъртите глупаци гдето не разбират , да си ЕПМ! Най-много катастрофи правят дъртите шофьори. Те пият най-много и карат безразсъдно. Младите имат бързи рефлекси и бърз ум и няма да бъдат опасни. Опасни са за тъпанарите като тоя левчо Стоянов.
  • 4
    5
    Поредното безумие!
    Много смотаняци се навъдиха зад волана - срещат се постоянно в града, за това е напълно прав автоинструктор Стоянов. Няма как някакъв смотан, който едвам държи пътя да бъде обучаваш на начинаещия шофьор, като "придружител, който може да е родител, близък или познат". Тази сутрин, докато аз се движа по улица "24-ти май" (бивша ул. "Борис Савов") обозначена с пътен знак Б3 – „Път с предимство“. (Пътен знак Б3 се поставя преди кръстовище на пътя с предимство. Използва се за определяне на реда за преминаване на пътните превозни средства през кръстовища и стеснени участъци от пътя) и един мургав с лекотоварен бус ми излиза отсреща на кръстовището като ми сече пътя без да спази от неговата страна пътен знак Б1 – „Пропусни движещите се по пътя с предимство“. (Пътен знак Б1 се поставя преди кръстовище на пътя без предимство), като най-нагло си продължи и го гледам как ми се блещи от неговата кабина - гледаме тъпо, при което му соча, че кьорав ли е да види знака с обърнатия триъгълник на неговата улица, който той е нарушил. Ама и аз му теглих една цветуща пичка му лелината - не му останах длъжен! Пък дано ме е чул ...
  • 14
    4
    Шофьор
    Като не е пълнолетен за да си носи отговорноста при инцидент няма място зад волана. Иначе ще убие някой и ще му се размине.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари