Автоинструкторите в Русе се притесняват за съдбата на полигона

1
Най-голямата им тревога е да не промени предназначението си, въпреки че от Общината заявиха вече, че възнамеряват да го запазят
Най-голямата им тревога е да не промени предназначението си, въпреки че от Общината заявиха вече, че възнамеряват да го запазят

Фирмите, извършващи подготовка на водачи, се притесняват за бъдещето на полигона, след като собствеността му се промени и той премине към Общината.

Най-голямата им тревога е да не промени предназначението си, въпреки че от Общината заявиха вече, че възнамеряват да го запазят.

В Русе работят около 20-25 фирми за обучение на водачи, като на полигона се извършва подготовка и се провеждат изпити за придобиване и повишаване категория на леки автомобили, камиони и мотори. Самите инструктори разказаха, че са разпределили терена помежду си, като всеки от тях се грижи за определената част. Така например инструктор от учебен център „Продрайв“, провеждащ в момента изпит за категория С на камион, споделя, че от 10 години той сам запълва появилите се дупки и коси тревата в участъка, където работи. Надява се, след като полигонът премине към общината, тя действително да поеме грижата за възстановяването на алеите и трасето, както трябва да бъде – с асфалт, а не с подръчни материали, както го прави той,  предава Русе Медиа.

От гледна точка на работата на автоинструкторите този полигон е много по-подходящ и удобен за техните нужди, като основното му предимство е, че се намира близо до града. Много по-лесно е тук да се донесе мотор и да се провеждат първоначалните часове за обучение. В същото време инструкторите ползват и полигона на ДЗС, въпреки неговата отдалеченост, тъй като там пространството е по-голямо и основното му предимство е добре изградената естакада. Според работещите в автошколите най-добре ще е действително полигонът по пътя за Николово да се възстанови изцяло така, както е бил преди години, за да може да осигурява най-добри условия за качествена подготовка на бъдещите шофьори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари