Автоинструктори: Има пропуски в обучението на бъдещите шофьори

0
Няма полигони за екстремно шофиране. Слагаме им найлони да спират на него, призна Йонко Иванов
Няма полигони за екстремно шофиране. Слагаме им найлони да спират на него, призна Йонко Иванов Видео: NOVA

Съседи описват 18-годишния Адриан Антонов като тих, кротък и възпитан​

След катастрофата в София, в която загинаха 22-годишен мъж и 24-годишна жена, експерти настояват за промени и признават, че има пропуски в обучението на млади шофьори.

Водачът, който помете двама пешеходци на столичния булевард „Сливница” - Адриан Антонов, е на 18 години. Получил е шофьорска книжка на 23-и февруари тази година, съобщи NOVA, запозната от свои източници.

Веднага баща му му купил кола, разказаха съседи им от квартал „Гоце Делчев”, където живее семейството. Казват още, че младият шофьор бил тих, кротък и възпитан.

Според автоинструктора Йонко Иванов бързото качване зад волана след взимането на книжка е огромен проблем, който е довел до фаталния инцидент. „При положение, че тези деца ги учим да минават с 30 км/ч, отговорността е на семейството да не дава на този човек да се качи в 12 часа. Отговорността е на семейството на първо място”, категоричен е той.

Едно от предложенията на автоинстукторите е младите шофьори да имат придружители през първата година. Идея, която от 2005 година досега така и не залегна в законите. От 1994 г. в Германия има подобен закон, а статистиката е красноречива – 20% спад на тежките катастрофи.

Пропуски има и в обучението, подчертава Иванов. „Две години ни лъжат, че ще има 28 полигона за екстремно шофиране - на хлъзгаво, мокро и заледено. Къде са полигоните? Как този млад човек ще се научи да спира на мокро, няма как да ги учим. Слагаме им найлони да спират на него”, призна инструкторът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    йонков
    след като вземате пари за обучението и сам казваш, че има пропуски в това обучение, то значи, че всеки минал през вашето обучение може да ви съди за некачествено такова! ревеш за полигони?!? ами осигурете си ги, изградете си ги, що държавата трябва да ви ги направи?!? за да дерете повече пари ли?!? как да искам от младите шофьори, след като вие, инструктурите нарушавате закона?!?
  • 5
    3
    До 1
    Русенският полигон е точна "имитация" на пътищата в града.
  • 4
    2
    Шофьорски курс
    40 часа теоретична и 31 часа практическа подготовка за придобиване на категория B - какво да очакваме за опитност и правилно кормуване от начинаещия водач на МПС!? За дисциплинираност на пътя - абсурд!
  • 6
    1
    Гост
    Да обясни Йонко Иванов на какъв полигон е карал той. Ако имаше ефективни присъди нещата щяха да са други.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари