Авария спря парното в квартал "Здравец-Изток"

0
Не се знае колко време ще продължат ремонтните дейности
Не се знае колко време ще продължат ремонтните дейности Снимка: bTV / архив

Потребители на „Топлофикация“ в кв. „Здравец-Изток“ днес останаха на студено цял ден. Разтревожени русенци се обадиха в редакцията възмутени, че не могат да се свържат със служители на дружеството, за да разберат причината за студа в домовете им, информира briagnews.bg.

Парното беше спряно заради голяма авария в главния топлопровод до училище „Васил Априлов“, съобщи инж. Хюсеинов от „Топлофикация“. Причината е в токовите удари снощи, заради които са спрели помпите. След пускането на тока, поради натрупаното огромно напрежение водата избива и топлопроводът се е спукал, обясни инж. Хюсеинов. Екипите на дружеството цял ден се опитвали да отстранят аварията, но до късния следобед не се знаеше докога ще продължат ремонтните работи. Ще работим, докато отстраним повредата, увери инж. Хюсеинов. Според него някои граждани не са успели да се свържат с дежурните служители поради големия брой обаждания.

Ако се наложи, екипите ще работят и в събота, и в неделя, категорично заяви инж. Хюсеинов, но не уточни колко време русенци ще останат на студено. 

Във връзка с отстраняване на пробив по разпределителен топлопровод  „Топлофикация Русе” ЕАД уведомява своите клиенти за временно прекъсване на топлоснабдяването за периода от 25.01.2019 г. до отстраняване на повредата за участъка от ул. „Котовск“ до КАТ и за бл. „Славянка“, „Наш дом“, „Автоимпекс“, „Георги Георгиев“, „Русалка“, „Буная“ 2, Рожен и ул. „Буная“ 13., гласи официалното съобщение от Топлофикация Русе.

Допълнителна информация може да получите на денонощния телефонен номер на диспечерска служба (082) 841 905.

Ръководството на „Топлофикация Русе” ЕАД се извинява за създадените неудобства!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари