Apple пусна новите си очила за $3499

1
С Vision Pro, компанията променя начина, по който взаимодействаме с дисплеите
С Vision Pro, компанията променя начина, по който взаимодействаме с дисплеите

С Vision Pro, компанията променя начина, по който взаимодействаме с дисплеите

Apple представи своето последно иновационно творение - Vision Pro, високотехнологични очила, които обещават да отключат нова вселена от вълшебни приложения за виртуална и добавена реалност.

С Vision Pro, компанията променя начина, по който взаимодействаме с дисплеите. Те предлагат нови възможности, освобождавайки потребителите от ограниченията на традиционните екрани. Представяйки Vision Pro на годишната Световна конференция на разработчиците в Купертино, Калифорния, Тим Кук, изпълнителният директор на Apple, подчерта, че фокусът на тези очила е върху добавената реалност, вместо виртуалната.

Очилата ще бъдат на цена, започваща от $3499, и ще бъдат налични в началото на 2024 година в САЩ.

Визията на Vision Pro наподобява очила за ски, но съчетава стилния дизайн на Apple. Очилата са проектирани да се използват предимно в домашна или офис среда, за да предоставят уникални изживявания на потребителите.

Те разполагат с алуминиева рамка и извито стъкло отпред. Физическият бутон за заснемане на изображения е поставен на очилата, а гъвкавата каишка на задната част и козирката защитават от светлината. Вградените "аудио капсули" осигуряват звука. Очилата използват микро-OLED дисплеи с впечатляваща разделителна способност от 64 пиксела на единица площ, което е приблизително същата разделителна способност като на стандартен iPhone. Триелементната леща е проектирана да подобри изображението от всички ъгли. Apple се сътрудничи с Zeiss, за да предостави персонализирани стъклени вложки за потребителите.

EyeSight, новата функция на Vision Pro, използва предния дисплей, за да показва очите на потребителя на другите хора в стаята, създавайки автентично представяне на потребителя върху извитото предно стъкло. Това се постига чрез първоначално сканиране на лицето и се използва и като аватар на потребителя при представяне пред други хора, които носят Vision Pro очилата.

Въпреки че Vision Pro предлага смесена реалност, компанията ясно посочва, че не се насочва към виртуалната реалност и не желае да участва в тази област.

Продуктът е предназначен предимно за работна среда и се фокусира върху функционалности като имейл и бизнес приложения. Потребителите могат да прехвърлят своя работен плот от Mac компютъра си върху очилата.

С Vision Pro, Apple отново предлага иновативни възможности и вдъхновение в света на технологиите, представяйки ни на нова стъпка във виртуалната и добавената реалност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари