Добавена и виртуална реалност в нашия живот

0

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се включи в ALL Digital Week

Карти, фланелки с добавена реалност и VR очила за виртуална реалност, с които русенската библиотека разполага, създадоха настроение и събудиха любопитството към новите технологии у децата, включили се в последното обучение в рамките на ALL Digital Week.

Малките читатели на библиотеката и украинските деца, чиито родители учат български език в културния институт, бяха впечатлени от тениските с добавена реалност. В тях е вграден специален код и чрез приложение, което се инсталира в телефона, на екрана те видяха реално разположението на органите в човешкото тяло. Така по нестандартен начин се насърчи желанието на подрастващите да се запознаят с човешката анатомия, а защо не и изборът им в бъдеще при избора си на професия.

Картите с добавена реалност бяха друг любопитен елемент от обучението. Върху тях, също чрез приложение в телефона, се визуализираха рисунки на различни животни. 3D изображенията на акула, лъв, мечка и др. оживяха, разкривайки на децата какво представлява виртуалната реалност.

А VR очилата позволиха на участниците в обучението да се потопят виртуално в морето и да станат част от чудния свят на морското дъно.

Обучението „Добавената и виртуалната реалност в нашия живот“ беше заключителното събитие от календара на All Digital Week. Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“ – Русе се включи в ALL Digital Week 2022 още с обучения за работа с роботчетата Marty, Finch и Bee-bots. Нашите компютърни специалисти обогатиха знанията на всяко дете, посетител на библиотеката, което имаше желание да навлезе в чудния свят на новите технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари