Антоанета Цонева: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности

0
Депутатът от "Демократична България" видя лични стратегии за оцеляване в оставката на председателя на КПКОНПИ
Депутатът от "Демократична България" видя лични стратегии за оцеляване в оставката на председателя на КПКОНПИ Снимка: БНТ

Решението на г-н Цацаров е лично, ние не воюваме с личности.

Това коментира в "Денят започва" Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България" по повод обявената вчера новина, че председателят на КПКОНПИ подава оставка.

За нас е важно структурно да се справим с начина, по който работи тази комисия, подчерта Цонева.

Разбира се, ние от ДБ сме имали през годините много силни критики към г-н Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна.

Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две - комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция, обясни Цонева.

Тя коментира и предстоящият днес избор на председател на ВКС.

Това заседание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от ДБ, надявам се и вярвам, че това ще бъде един добър избор, нека да видим как ще се развие дискусията и гласуването, заяви Цонева.

Оставката, която трябва също да бъде подадена, е на Иван Гешев, така че още веднъж да го призова просто да не се бави и да я подаде, призова за пореден път депутатът от ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Даньо
    Ако това изказване на Антоанета не е продктувано от някой, аз съм смърф ... Тя и всички ДБ са са толкова лицемерни пионки, че не е истина.
  • -1
    1
    IVO
    Как да не воювате бе.Явно само можете да мънкате.За врата го хващате този мазен тип и директно в ареста и затвор.Егате правителство и държава..жалки сте
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари