Андрей Новаков внесе петиция за по-бърза обработка на камионите на Дунав мост

0
Да се въведе норматив от средно 1 минута предлага евродепутатът
Да се въведе норматив от средно 1 минута предлага евродепутатът Видео: Кис 13

Да се въведе норматив от средно 1 минута предлага евродепутатът

Петиция с близо 45 000 подписа за въвеждане на норматив от средно 1 минута за обработка на тежкотоварни автомобили на вътрешноевропейските граници, внесе евродепутатът Андрей Новаков.

Пред телевизия КИС 13 той заяви, че очаква до 2 месеца да се проведе дискусия в комисията по петиции, и след това въпросът да бъде повдигнат и пред Европейската комисия.

Към момента обработката на един камион по границите с Румъния и Гърция е около 3 минути, припомни Андрей Новаков. Според него е въпрос на организация това време да се намали до една минута.

Според евродепутата, няма технически пречки за един камион натоварен в Европейския съюз, с поставена пломба и прилежни документи, да не се знае откъде за къде пътува, кой е шофьорът и с какъв товар още преди да е наближил граничния пункт.

Евродепутатът не вижда пречка да се осъществи и идеята за облекчаване на граничния контрол между България и Румъния, докато двете държави чакат да влязат в "Шенген".

Очаква се в края на годината испанското председателство да повдигне отново въпроса за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Няма значение
    То,че няма представа, няма,но и мммм май също говориш наизуст, къде работят две гишета и после шофьорите плащат моста на едно?От България за Румъния работят 4 трасета и моста се плаща на всяко от тях.
  • 1
    1
    мммм
    Човекът всъщност няма никаква представа какво бави камионите на Дунав мост. Няма нужда от нов мост. Има нужда от още хора. На моста и сега има достатъчно гишета, но винаги работят 2. Ако просто се отворят и останалите и потоците се разпределят, нещата ще се случат. Отделно плащането на моста става на едно място. Камионите дори да минават през 3 гишета, след това всички шофьори пак се събират да плащат на едно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари