Алчността за евтини имоти потопи ГЕРБ

0
Скандалите с алчността за евтини апартаменти и имоти на хора от властта направи ГЕРБ втора политическа сила
Скандалите с алчността за евтини апартаменти и имоти на хора от властта направи ГЕРБ втора политическа сила

Скандалите с алчността за евтини апартаменти и имоти на хора от властта направи ГЕРБ втора политическа сила на евровота.

Разкритията за различни схеми от последните седмици доведе до разколебаване на електората на ГЕРБ. Ако евроизборите бяха днес, БСП щеше да е първа политическа сила, а ГЕРБ - втора, показват данните от изследване на „Галъп интернешънъл“. Въпреки, че разликата между двете партии е в рамките на статистическата грешка - 1%.

Сред онези, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, 32,1% твърдят, че ще гласуват за БСП, 31% - за ГЕРБ и СДС, а 11,1% - за ДПС. След тях, близо до бариерата от 5,88% е още ВМРО с 5%. Следват „Демократична България“ с 4,5% и „Воля“ – с 3,5%, „Атака“ – с 1,9%, АБВ („Коалиция за България“) – с 1,5%, НФСБ с 1,4%, „Възраждане“ и „България на гражданите“ с по процент, и близо 4% други. 2,2% заявяват, че ще гласуват с „Не подкрепям никого“.

Заявяващите, че ще гласуват със сигурност, са 34% от всички; че по-скоро ще гласуват – 28%; че по-скоро няма да гласуват – 12%; че със сигурност няма да гласуват – 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят. Отговорите са декларативни и дават единствено ориентировъчна картина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари