Актриса с български корени стана жертва на расова омраза

0
Нарекли Радост Бокел проститутка, спяща с чужденци, докато пазарувала с детето си в супермаркет във Франкфурт
Нарекли Радост Бокел проститутка, спяща с чужденци, докато пазарувала с детето си в супермаркет във Франкфурт Снимка: Logan Mock-Bunting

Германската актриса Радост Бокел, която е наполовина българка, бе нападната расистки в супермаркет във Франкфурт.

Това написа самата тя във фйсбук и новината бързо обиколи всички медии. 41-годишната актриса има цветнокожо дете на 7 години. Момченцето отхапало от геврек, който Бокел купила за него, още преди да стигнат до касата. Една жена видяла това и наругала детето. „В Германия не всичко е безплатно“, изкрещяла тя, а когато Радост Бокел се намесила, я нарекла проститутка, спяща с чужденци и опънала ръка за хитлеристки поздрав, пише 24 часа.

Дълго мислех дали са дам гласност на това, но реших, че не бива да премълчаваме подобни работи. Искам всички да осъзнаят, че явно в главите на някои хора вече е напълно окей да си расист. Това не може да бъде!“, написа тя във фейсбук.

Ден след поста й била залята на лични съобщения от ужасяващи писания.

Ти си балканско лайно! Балканска проститутка, която е спала с негър и е родила негърско дете. Сама си си виновна, балкански боклук такъв“, гласи едно от съобщенията, пратени й от хейтъри.

Радост Бокел е родена през 1975 година в Хале, ГДР. Когато е на пет години, майка й успява да избяга с нея във Франкфурт. Името й й е дадено от баща й – българин, който обаче се разделя с майката, още преди Радост да се роди. Тя така и не се запознава с него.

Радост Боке става известна още на 9 години с ролята си на Момо в едноименния филм. Синът й Ти Джей е от брака й с американския соул певец Тайлър Уудс, с когото се разведе през 2015 г.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари