Агенция „Митници“ подарява 270 000 маски и дезинфектанти на МЗ

0
Голяма част от медицинските маски са открити в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока за Унгария
Голяма част от медицинските маски са открити в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока за Унгария

Агенция „Митници“ предостави безвъзмездно над 270 000 медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел на Министерството на здравеопазването

Със заповед на директора на Агенция „Митници“ Георги Костов са предоставени за социални нужди на Министерството на здравеопазването 276 250 медицински маски и 17 280 опаковки от по 50 мл и 250 мл с антибактериален гел, отнети в полза на държавата. Стоките са задържани  на 15 и 16 март 2020 г. при съвместни проверки на митнически служители и гранични полицаи на МП Капитан Андреево.

Голяма част от медицинските маски са открити в товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока за Унгария,  а друга част от предпазните маски и антибактериалния гел са били укрити в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус по редовната линия Истанбул – Букурещ.

По двата случая са сключени споразумения, според които нарушителите са заплатили глоби в размер на между 80% -100% от митническата стойност на стоките, а самите стоки са отнети в полза на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари