Задържаха 500 000 контрабанди маски на "Капитан Андреево"

0
При проверка на товарен автомобил са открити и 54 600 дезинфекционни препарата и 2300 комплекта защитни облекла
При проверка на товарен автомобил са открити и 54 600 дезинфекционни препарата и 2300 комплекта защитни облекла Снимка: Агенция Митници / архив

Митнически служители на Териториална дирекция Южна морска задържаха близо 500 000 медицински маски, 54 600 дезинфекционни препарата и 2300 комплекта защитни облекла при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт Капитан Андреево.

Камионът с турска регистрация, управляван от турски гражданин, е пристигнал на МП Капитан Андреево на 29.04.2020 г. на трасе за входящи товарни автомобили от Турция. Според представената транзитна митническа декларация, той е превозвал миещи препарати  от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция Митници.

При извършената щателна митническа проверка се установява, че броят на колетите в камиона отговаря на декларираното количество, но не и тяхното съдържание. В колетите са открити недекларирани  498 000 защитни маски, 54 600 пластмасови туби  в различни разфасовки с прозрачна гелообразна течност, с надписи  и характеристики на дезинфекционно вещество, както и 2300 комплекта защитно облекло. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари