АГ отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград няма да бъде закрито

0
Заплащането има значение, но то не е всичко, леакрските професии са призвание
Заплащането има значение, но то не е всичко, леакрските професии са призвание Снимка: МБАЛ РАЗГРАД

Няма риск за родилките и не трябва да има притеснение

АГ – отделението в болницата няма да бъде закрито, търсим решение на проблема. Това заяви Теодор Гарвалов, председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, съобщава БНР.

„Намерили сме две решения на проблема – първо търсим неонатолози, което е много трудно с оглед на общата криза за кадри в страната, но продължаваме да търсим. Второто решение е неонатологията да премине към акушеро-гинекологията и така педиатрите да могат да помагат. Причината за сегашната криза е, че началникът на неонатология излезе в продължителен отпуск поради натрупана много умора през последните години. Иначе лечебното заведение работи нормално“, каза той.

По думите му една от причините за недостига на кадри в разградската болница е близостта на Русе и Варна, които са големи областни градове и привличат повече специалистите.

Имаме контакт с лечебните заведения в Русе, Търговище и други големи градове, жените се преглеждат на място и се изпращат към съответното лечебно заведение. Всички лечебни заведения в околността са запознати и са в очакване, ще ги приемат и ще се следят от съответните специалисти“, допълни Гарвалов във връзка с факта, че родилките в момента се изпращат от Разград към тези лечебни заведения.

Той бе категоричен, че преумората и психологическата умора си казват думата, както е ясно, че ако не се намерят медицински специалисти, ще има пак проблеми.

„Заплащането има значение, но то не е всичко, тези професии са призвание“, допълни той.

Теодор Гарвалов подчерта, че няма риск за родилките и не трябва да има притеснение.

„Всеки знае какво трябва да прави, след като пристигне линейка с родилка. А Здравното министерство е уведомено за нашите действия и от него получаваме пълно съдействие. Помага ни чисто административно да съкратим сроковете, за да можем да си решим по-бързо проблема“, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари