А как живеят българите!

0
В глад и мизерия живеят много българи, но на някои са им важни имигрантите
В глад и мизерия живеят много българи, но на някои са им важни имигрантите

Ех, какво нещо е журналистиката. За пари да си готов на всичко. Да забравиш, пардон да продадеш род и родина.

Какво ти пука, че българите живеят при изключително лоши икономически условия за живот. Какво ти пука, че безработицата е над 20 %, заплатите жалки и не стигат за нещо повече от храна. А то дрехи, комунални услуги, развлечения като театър и кино, лекарства, ходене на почивка – кви са тия глезотии?! Майната им на българите. Те са свикнали да ги мачкат. Някакъв журналист от „българската“ медия „Дневник“ се загрижил много за условията в бежанския лагер в Харманли. Ма реве, та се къса. Само да влезе в поликлиниката и ще види как българите припадат пред лекарските кабинети. По 20-30 души чакат пред всеки кабинет на тесен специалист, прималявайки, изнервени. И въпросният журналист ги знае тия неща. Знае и за SMS-те, с които се набират средства за болните деца и възрастни у нас. Но… Но не му пука. За него българите цъфтим и вържем. Нямаме никакви проблеми и от скука защо да не оправяме чуждите. Условията в бежанския лагер не били идеални. А при какви условия живеят голяма част от българите! Стоят на студ, понеже нямат пари за отопление. Мебелите им са от преди повече от 20 г. Хладилниците им и те стари и празни. Децата им още като ученици мислят как да напуснат България, за да се спасят от мизерията.

Но всичко, изброено от мен, са явно някакви незначителни подробности за журналиста от един български ежедневник.

Дайте да мислим за имигрантите. Българите кучета ги яли. А че тия същите мигранти, неясно защо наричани бежанци, са виновни до голяма степен за условията, при които живеят – естествено това се пропуска.

Днес в сутрешния блок на Нова телевизия гостува Петя Георгиева. Тя е от Харманли. Била е свидетел на санирането, боядисването и обзавеждането на лагера. Една съвсем малка част от него е останала в недотам добър вид. Останалото е изпотрошено от бежанците. Я да попитам какви сме ние, напускайки България заради невъзможността за физическо оцеляване?! Защо нас никой не ни третира като бежанци?! Защо не получаваме такова обгрижване от държавите приемници?!

В днешното предаване по Нова Ани Цолова попита Петя Георгиева откъде дошли парите за митинг-концерта в зала „Диана“ в Ямбол. Интересно защо не попита Красимир Кънев или някой друг от БХК откъде идват техните пари! Откъде идват парите на всички псевдоправозащитни организации е въпрос, който журналистите учудващо не задават. Или поне много малко от тях са го правили.

Откъде идват парите на политиците ни е също далеч по-важен въпрос. Но Ани Цолова на три пъти зададе въпроса как е станало финансирането на митинг-концерта. Намерили са се родолюбиви българи, г-жо Цолова. Българи, които искат да живеят в държава с името България, да се спазват българските традиции.

Щото както е тръгнало, скоро България няма да бъде българска. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари