7-годишно момиче е с мозъчен кръвоизлив след падане във въжен парк

0

Момиченце на 6 години и 9 месеца е транспортирано за "Пирогов" с мозъчен хематом, след като падна от 2-метрова височина на въжения парк над Благоевград, предаде БГНЕС.

Инцидентът стана към 13 часа днес на общинския въжен парк "Коколандия" в парк "Бачиново". Според инструкторите от въжения парк, момиченцето било редовен посетител от седмици, инструктирано е. По време на инцидента с детето, инструкторите били с гръб към него, тъй като имали и друга група деца. Момиченцето, наблюдавано от майка си, се придвижвало по въжения мост, който е елемент за преодоляване от деца на възраст 5-8 години.

Детето се е придвижило по елемента, след като преместило двата карабинера на предпазния колан по водещото въже. Най-вероятно обаче и двата карабинера не са били закопчани към водещото въже и то паднало на гърба си, заради което не е могло да диша и да си поеме въздух, след кратко дишането се е възстановило.

Линейката пристигнала за 8 минути. След направените му изследвания, момиченцето е транспортирано в 14.40 часа за УМБАЛСМ „Пирогов” с мозъчен хематом, обясни хирургът д-р Соколов.

След инцидента паркът бе затворен, започна проверка на съоръженията и правилата за безопасност.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари