Добри новини за малката Мариела

0
От "Пирогов" съобщиха, че детето е изписано от болницата
От "Пирогов" съобщиха, че детето е изписано от болницата Снимка: БГНЕС

Изписаха от неврохирургия на столичния институт „Пирогов“ 6-годишната Мариела, която преди 5 дена падна от площадка на въжения парк „Коколандия“ край Благоевград.

Детето е в добро общо състояние, получената при падане от високо черепно-мозъчна травма е овладяна, няма настъпили усложнения, консултирано е със специалисти и по лекарска преценка бе освободено, съобщава struma.bg., позовавайки се на информация от столичния институт „Пирогов“.

Болничното лечение на пострадалото момиченце бе проведено от екип начело с неврохирурга д-р Михаил Захаринов.

Припомняме, че извършена проверка на място установи, че съоръженията са технически изправни, въжетата наскоро се подменени с нови. По думите на инстукторите С. Младенов и Ив. Сукалински се касае за инцидент, предизвикан от невнимание. 6-годишното момиченце едновременно свалило и двата карабинера /кукички/ при стъпване на площадката за преместване на следващия обект по въжения парк, подхлъзнало се и полетяло от 2 метра височина. То било заедно с майка си.

Проверка по случая се извършва от служители на полицията. По време на инцидента на мястото са били на работа само трима инструктори, един начинаещ се обучава. Въженият прак се посещава от деца с придружители и от големи групи, през почивните дни броят на желаещите да се забавлявават достига и до 100 деца, което налага и назначаване на още инструктори. Управителят на общинската служба по охрана К. Манов веднага след инцидента обяви,  че през натоварените дни - събота и неделя, двама служители от охраната ще дежурят на въжения парк в помощ на инстуркторите. 

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари