5500 лева на месец основна заплата за шефката на НАП

0
Днес правителството на Бойко Борисов постанови с изрично свое решение месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено
Днес правителството на Бойко Борисов постанови с изрично свое решение месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено Снимка: OFFNews

5500 лева на месец основна заплата без регулярните бонуси явно са крайно недостатъчни за високата квалификация на шефката на НАП Галя Димитрова. Днес правителството на Бойко Борисов постанови с изрично свое решение месечното ѝ възнаграждение да бъде увеличено, предава OFFNews

При това управлението на Димитрова със сигурност ще се запомни основно с източването на личните данни на 5 милиона българи от системата на НАП. По време на скандала директорката бе на почивка в екзотична островна дестинация и не я прекъсна, но въпреки това запази поста си, а кабинетът Борисов-3 ѝ се "отблагодарява" с второ увеличение на заплатата само в периода след избухването на скандала.

Впечатляващо по случая бе и това, че преките виновници за безобразието понесоха "жестока санкция" - лишиха ги от бонуси за период от 3 месеца!!!

Увеличението на основната месечна заплата на изпълнителния директор на НАП влиза в сила от 01.01.2021 г.

В решението на МС пише, че то е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г.

"При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги. Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта (ДВ, бр. 69 от 2020 г.) на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности", съобщава правителствената информационна служба.

Досега основната заплата на шефката на бирниците бе 5500 лева, но към нея се добавят и куп други бонуси. В декларацията си пред КПКОНПИ Иванова за 2019 г., когато заплатата ѝ бе само 5000 лв. на месец, тя обяви годишен доход от трудово възнаграждение в размер на 121 347 лева. Дамата съобщи и за три банкови сметки на свое име, които се пълнят от трудовия ѝ доход. В едната има 190 000 лева, в другата 90 000, а в третата - скромните 1389 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари