530 лева за преглед в медицински център в „Златни пясъци”

0
Всеки можел сам да определя цените си, защото сме били свободен пазар
Всеки можел сам да определя цените си, защото сме били свободен пазар

Одитната агенция ще извърши проверка на медицинския център в „Златни пясъци”

За първи път пред NOVA говори близка на младежа, платил 530 лева за преглед в частен медицински център в „Златни пясъци”. Според Здравка Иванова дори и да е законно, изискването на огромната сума за извършените манипулации е неморално.

19-годишното момче е потърсило медицинска помощ заради болки в ухото и след манипулацията му била представена фактурата с разходите.

От медицинския център вече коментираха пред NOVA, че работят от години на подобни цени, а от Агенцията за медицински одит заявиха, че ще бъде извършена проверка.

„Мой близък получава болка в ухото. От аптека, намираща се в близост до медицинското заведение, не му продават капки, а го препращат към съответното място. Там му е направен преглед и е извършена кратка манипулация. Това, което възмущава, е нереално високата цена. Правят му промивка на ушите и с това се приключва. Той е български гражданин и говори много добре български и разбира какво му се казва. В никакъв случай не твърдим, че е незаконно, а по-скоро, че е неморално”, коментира Здравка Иванова.

„40 лева е изписването на рецептата”, обясни още Иванова.

От медицинския център заявиха, че момчето е било предупредено колко струва нощният преглед, показан му е и разлепения ценоразпис. Казват, че манипулациите, които са му направени, са продължили около 30 мин.

„Казах им, че нощният преглед е 170 лева и им показах ценоразписа за промивки и допълнително нещо, ако трябва”, обясниха от центъра.

„Всяко медицинско заведение е регистрирано като търговско дружество. Всеки може сам да определя цените си, защото сме свободен пазар”, заяви Ангелина Бонева от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари