В Слънчев бряг - 250 лева за преглед и ваксина против тетанус

0
Цените са дори с отстъпка за българи, а чужденците се таксуват двойно
Цените са дори с отстъпка за българи, а чужденците се таксуват двойно

Цените са дори с отстъпка за българи, а чужденците се таксуват двойно

Турист плати 250 лева за преглед и ваксина против тетанус в частна клиника в Слънчев бряг. Стряскащи цени, оказва се, били дори с отстъпка за българи, а чужденците се таксуват двойно.

Контузия на крака принуждава Мария Костадинова спешно да потърси най-близката клиника в Слънчев бряг. Младата жена е на почивка в курорта, съобщава в репортаж Bulgaria ON AIR.

Още с влизането екипът я посрещнал леко панически. Казаха: "Тук при нас не е като на другите места, тук се плаща",

Тя казала: "Добре. Кракът ме боли, не мога да куцукам да търся друг център, колкото се наложи - ще си платя".

"Но предварително не съм запозната с ценоразписа на центъра", сподели тя.

Мария е наясно, че клиниката е частна и има свой ценоразпис, което е позволено от закона като частно дружество. Изненадана е, че само за няколко минути преглед и съвсем стандартна манипулация - инжекция против тетанус струват 250 лева.

"Изпитах леко възмущение, тъй като те ми казаха: "Това са цени за българи. Вие сте с отстъпка." Тоест те ме карат да се почувствам едва ли не специална, че те са ми заделили там 10-15 минути, в които дори имам отстъпка. А аз ако нямам отстъпка, колко трябваше да платя за тези манипулации? Да не говорим, че никой не ти изисква личен документ", възмути се Мария.

За проверка екипът е потърсил длъжностно лице в клиниката, за да попита какъв е ценоразписът на услугите. От персонала обаче отказват коментар, с настояване екипът да напусне рецепцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Хайде, хайде
    Евала на частниците. И да ви кажа, изобщо не им излиза скъпо на чужденците. Безплатно им е. Защото до един си имат здравни застраховки. Застрахователя им възстановява абсолютно до стотинка разходите. А тая тотя да си бе направила застраховка. Нещо към 30-на лева е. Сега нямаше да реве.
  • 9
    1
    Истината
    Сама на 1 км е държавната болница, където всичко е безплатно, само инжекциите се купуват от близките аптеки. Ама нали сте тузари, та Слънчака само признавате, е плащайте си и не се оплаквайте тук и там. Почти на 2 седмици излиза статии,че е скъпо там, ама и Вие не спирате да ходите...Хората са казали: "луд умора няма "!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари