45 са новозаразените с КОВИД в Русе през последното денонощие

0
На болнично лечение в областта се намират 215 души, като 55 от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 215 души, като 55 от тях са в реанимация

Трети пореден ден оздравелите от Ковид-19 са повече от заразените в Русенско

 Новите случаи за последните 24 часа са 45, а излекуваните са 126. Най-много заболели има в община Русе – 31, съобщават от областна администрация. 

Четири нови случая има в Ценово, три в Бяла, по два в Борово, Две могили и Сливо поле, както и един във Ветово. Без заразени с коронавирусна инфекция през вчерашния ден са единствено населените места от община Иваново. Същевременно две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 2307, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 27 510, а преболедувалите 23 532.

Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново. Най-малко регистрирани заразени има във Видин –трима. На болнично лечение в областта се намират 215 души, като 55 от тях са в реанимация. Свободните легла са 173, от които 11 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 118 522 имунизации, като повторна доза са получили 55 422 души. Бустерна доза са си поставили общо 16 470 русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари