360 участници се включват в туристическото изложение "Уикенд туризъм" в Русе

0

С поредица от презентации, дискусии и семинари продължава вторият ден от Туристическото изложение Уикенд туризъм Русе 2014. Събитията се провеждат в сградата на Доходно здание.

Презентациите на фирмите-участнички започват от 10.00 часа и ще продължат през целия ден. В рамките на програмата днес, издателство „Славена“ ще представи “Карта и пътеводител на Букурещ“ с автор Румян Ганчев, а "Феб-дизайн" ще покаже „Творческите индустрии в подкрепа на селския туризъм в България". Дискусионната презентация на проекта „ТРАНСДАНЮБ“ ще се фокусира върху устойчивия транспорт и туризъм по поречието на Дунав. Традиционният семинар, който Министерството на икономиката и енергетиката“ организира на всяко издание на УИКЕНД ТУРИЗЪМ 2014, ще започне от 14.00 часа в зала „Европа“. Тази година обект на разискванията ще е проектът „Европейски културни маршрути по среден и долен Дунав“. Дискусията се организира съвместно с Контактен център „Дестинация Дунав“.

През целия ден, от 10.00 до 18.00 часа, на сцената пред Доходно здание ще се представят участниците във Фестивала на туристическите забавления и анимации. Награждаването ще започне от 18.00 часа.

Десетото издание на изложението УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 стартира вчера (15.05.2014) пред Доходно здание с атрактивна програма. Форумът бе открит от Мария Иванова, директор на дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката и от кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Присъства и Областният управител на Област Русе Венцислав Карчев.

В приветственото си слово към участници и гости г-н Стоилов говори за устойчивия характер на изложението „Тази година е много по-силна от предходните. Рекордният брой участници показва, че сме на правилния път и че Русе сериозно се намесва на туристическия пазар“. Той припомни, че принос затова ще имат и новите обекти като Лапидариума зад Регионален исторически музей-Русе, Екомузея, реконструкцията на централната градска част, площад „Батенберг“, музея „Баба Тонка“. „Трябва да се обединим в името на Русе – да го видим възроден, по-красив, по-силен, градът на свободния дух, градът на хората със свободен дух“, каза в заключение кметът Пламен Стоилов.

В тазгодишното издание на УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 участват рекорден брой компании 110. Регистрирани са над 360 участници. Изградени са 55 павилиона и 12 обособени щандове. Специален щанд на Министерството на икономиката и енергетиката представя националната визия за развитие на туризма.

Десетото издание на изложението УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 се провежда от Община Русе под патронажа на кмета Пламен Стоилов в партньорство с Регионален исторически музей-Русе и със съдействието на Министерството на икономиката и енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари