Туристическото изложение „Уикенд туризъм Русе“

0

Единадесетото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм Русе“ ще се проведе от 13 до 15 май в Русе. Информация за старта на изложението и съпътстващия осми фестивал на туристическите забавления и анимации предоставиха организаторите Цвета Ненова и Димитър Липовански. На пресконференцията в Община Русе присъстваха още кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Даниела Шилкова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

„Тази година имаме рекорден брой участници – 125 регистрирани компании с повече от 400 частници. Това е абсолютен пик в историята на изложението“, заяви Цвета Ненова. И допълни, че ръстът в участниците и устойчивото развитие на изложението показва, че то върши работа на туристическия сектор.

Димитър Липовански заяви, че особен интерес има към занаятчиите на художествени продукти тази година. „Двата нови момента са категорията „Улични артисти“ и „Традиционни ястия от русенския край“, каза още г-н Липовански.  

Кметът Пламен Стоилов допълни, че се надява от следващата година националното изложение да се превърне в международно и да се проведе в новата зала „Арена Русе“.

„Показателно е, че всяка изминала година има ръст на посещенията. Това е изключително важно, за да си върнем позициите на водещ туристически център“, каза в заключение Пламен Стоилов

Допълнителна информация:

ЕДИНАДЕСЕТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ

ОСМИ ФЕСТИВАЛ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ И АНИМАЦИИ

Русе, 13/15 Май 2015, Доходно здание, площад Свобода 4

Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов със съдействието на Министерството на туризма

Официално откриване: 13 май, сряда, 14.00 ч.

Програмата продължава на 14 и 15 май

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари