2 деца са заразени с коронавирус в Бургас

0
Цели семейства ще бъдат поставяни под карантина, ако има дори 1 заразен!
Цели семейства ще бъдат поставяни под карантина, ако има дори 1 заразен!

Още 12 случая на заразени с коронавирус има у нас. 

Това обяви председателят на Националния оперативен щаб срещу COVID-19 ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг във Военномедицинска академия.

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 276. 

Вече е предоставен списък за леглата, които са подготвени за коронавирус епидемията. Те са 7473 на брой. От тях 1137 са в София, информира ген. Мутафчийски.

В Пловдив според новите данни има 4 случая. 

Те не са контактни на предишните. Лекуват се в "Свети Панталеймон". Случаите са на  мъж на 50 години и две жени на 56 и 58 години, и мъж на 62 години от РЗИ-Пловдив.

Положителни проби има и в Бургас.

Те са 3 – жена на 22 г. две деца на 3 г. и 8 г.  Всички са контактни лица на един от докторите там. Жената е с история от пътуване в Англия. В Кюстендил има един мъж. 

Има и нов случай в Инфекциозна болница в София, каза още Мутафчийски. Той е на мъж на 36 години, има и три амбулаторни случая. Общо 4 са случаите в тази болница.

Цели семейства ще бъдат поставяни под карантина, ако има дори 1 заразен!

"Обмисляме идея, ако в едно семейство има заразен, цялото семейство да бъде поставено под карантина като вирусоносител", каза ген. Мутафчийски

Днес ще бъде изписана още една жена. Няма нови интубирани случаи.Общо са направени 6454 теста, сред които има и повторения. Относно състоянието на Кирил Домусчиев, ген. Мутафчийски обяви, че ще се провери и дали втората му проба е отрицателна.

Изработени са и препоръки за изписване. Пациенти, които не са изчистени ще престояват в домашна карантина и на 21 ден ще бъде извършена процедура по потвърждаване. Ако в семейство има един болен, под карантина ще се смята цялото семейство, обясни ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

По отношение на това дали ще има изолация на хора от дадена възраст, той информира, че за момента няма нужда от това. 

Ген. Мутафчийски информира, че в Италия колегите му работят с това, което имат. Той съобщи, че 90 млн. маски са нужни там.

"Ние ще имаме все повече близки и познати, които са болни от коронавирус. Но това не означава, че трябва да спре да функционира държавата", каза шефът на Щаба. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари