Мерене на температура и ограничителен режим са мерките за безопасност в градините

0
Детските градини ще бъдат подсигурени с дезинфектанти, специални защитни облекла, маски и ръкавици, а контролът ще се следи не само от Регионалната здравна инспекция, но и от страна на Община Русе
Детските градини ще бъдат подсигурени с дезинфектанти, специални защитни облекла, маски и ръкавици, а контролът ще се следи не само от Регионалната здравна инспекция, но и от страна на Община Русе

 

Община Русе се подготвя за началото на учебната година

По този повод днес, 5 август, в зала „Култура“, се състоя среща между временно изпълняващия длъжността кмет и зам.-кмет по хуманитарни дейности Енчо Енчев, временно изпълняващата длъжността директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и  директорите на детските градини на територията на общината.

Вниманието беше насочено към епидемията от коронавирус и всички мерки, които е необходимо да се предприемат от страна на детските заведения, за да бъде осигурено здравето на децата, техните родители и целия педагогически и помощен персонал.

Г-н Енчев изказа благодарност на директорите на градините за това, че не са допуснали техните институции да се превърнат в гнездо на зараза. „Въпреки това ситуацията не бива да се подценява, а мерките ще бъдат още по-стриктни“ допълни зам.-кмета и подчерта, че всяка детска градина трябва да има план за действие, за да може да се реагира във всеки един момент.

Едни от най-важните неща са меренето на температура и ограничителния режим на влизане в детските заведения. Няма да се допуска и персоналът да се смесва с повече от една група в градините. „Ние обгрижваме най-милото – децата, затова трябва да бъдем безкомпромисни“ продължи г-н Енчев.

Междувременно се организират и оперативните програми за обществени поръчки, както и процедурите по националната програма „Училищни плод и мляко“ към Министерството на земеделието.

Детските градини ще бъдат подсигурени с дезинфектанти, специални защитни облекла, маски и ръкавици, а контролът ще се следи не само от Регионалната здравна инспекция, но и от страна на Община Русе с цел максимално овладяване на епидемичната обстановка.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари