19-годишен бе осъден в Русе за кражби на автомобили

0
Откраднатите автомобили са  две с марка „Фолксваген Голф“ и едно „Ауди“
Откраднатите автомобили са две с марка „Фолксваген Голф“ и едно „Ауди“

Трима младежи от Русе бяха осъдени, след като извършиха серия от кражби. Двама от тях са ученици, единият – 19-годишен е в последен 12-и клас в русенска професионална гимназия, а другият – 18-годишен, все още е в 10-и клас на също на бивш техникум. Третият пък, който също е на 18 години, направо зарярал ученето и си останал с основно образование.

За период малко повече от месец в края на 2014 г. - от 15-и ноември до 19-и декември, тримата откраднали 3 коли – две с марка „Фолксваген Голф“ и едно „Ауди“. След като ги покарали, те ги зарязвали.

С това обаче не се изчерпила престъпната им дейност – младежите разбивали автомобили, от които крали предимно CD-плеъри, но и други вещи, като тонколони, акумулатори, крик, документи и др. Освен това, за да задигнат нароченото, тримата млади мъже потрошили стъклата на автомобилите, от които крали и така нанесли допълни имуществени вреди на собствениците им.

Крадците обаче били заловени и изправени на подсъдимата скамейка. За всеки от тях срещата с Темида засега е първа. Те се признали за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил.

Десетокласникът на 18 години бил осъден на 8 месеца условно, с 2 години изпитателен срок. Същото наказание получил и един от съучастниците му. За третия наказанието било също 8 месеца условно, но с 3 години изпитателен срок. Причината първите двама да получат по-леки присъди е, че в периода на извършването на престъпленията все още били непълнолетни.

Възпитателната работа с тримата закононарушители през изпитателния срок е възложена на Областната дирекция на МВР в Русе.

Ножът, с който тримата разбивали колите, ще се отнеме в полза на държавата и ще бъде унищожен, е решил съдът.

Одобреното от него споразумение има последиците на влязла в сила присъда.  

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари