1000 участници на карнавала в Русе

1
Четири сцени в центъра на Русе са предвидени по време на мащабния карнавал
Четири сцени в центъра на Русе са предвидени по време на мащабния карнавал

Близо 1000 участници на различна възраст ще събере тази събота традиционният Русенски карнавал.

До момента са постъпили 936 заявки за участие, което с близо 90 души повече от миналата година, предаде БГНЕС.

Три лъча и четири сцени в центъра на града са предвидени по време на карнавала. Всъщност подготовката ще започне още от утре, когато доброволците от различни държави, които гостуват на Младежки дом – Русе ще разпънат шатри и ще помагат на децата със съвети как да се маскират. Първият лъч ще събере училища, читалища и граждани, като ще бъде воден от Духовия оркестър и мажоретки.

Водеща ще бъде Печенката, а началото ще поставят Катя и Здравко от „Ритон“ със свой концерт. По-късно на сцената до Съда ще пее победителката от Х-фактор Християна Лоизу, след което ще излязат бразилската певица Жулия Мартинс, Калин Вельов и бразилските танцьори от „Амазония Денс Проджект”.

Второто шествие ще събере деца от русенските детски градини и ще бъде водено от фанфарния оркестър на Ветово. На втората сцена пред Доходното здание водещ ще бъде Бате Енчо. Там децата ще могат да покажат своите умения.

Третото шествие ще събере всички фолклорни формации, които ще танцуват пред общината, а накрая ще извият голямо хоро. Четвъртата сцена ще бъде издигната пред Паметника на свободата, където ще бъдат конкурсите за най-добър костюм и маска. Отделно в градската градина ще има и участие на млади художници.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари