Плеяда от звезди на русенска сцена през юни

0

През месец юни публиката в Русе ще може да се наслади на висока концентрация от звезди на сцената.

В последният месец от театралния сезон, Драматичен театър „Сава Огнянов“ ни предлага три гостуващи спектакъла и четири собствени продукции. В постановките зрителите ще могат да видят Георги Кадурин, Христо Гърбов, Михаил Билалов, Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Стефка Янорова, Георги Къркеланов както и младите звезди от сериала „Скъпи наследници“ Юлиян Петров и София Бобчева.

Програмата на театъра започва на 06 юни със спектакъла „Белла фигура“ от Ясмина Реза. Представлението е продукция на Театър „Българска армия“, а режисурата е на Антон Угринов. На 11 и 12 юни русенската публика ще може да избира между романтичната комедия с необичайно заглавие „Докато тя умираше…“ от съвременната руска писателка Надежда Птушкина и „Двама съвсем голи мъже“ на нашумелият французин Себастиан Тиери. Главните роли в двата спектакъла на русенският театър са поверени на Михаил Билалов, Мария Сапунджиева, Филип Аврамов и блестящите актьори от русенската трупа. На 18 юни Христо Гърбов ще се включи в авантюристична „Любов с гръмотевици“, а дни след това ще бъде даден старт на Международен фестивал „Живи статуи“ 2019, за който театърът ще даде пълна информация през следващата седмица, но датите са сигурни: 20, 21, 22 и 23 юни. За момента от културния институт споделят, че това ще е най-пищното издание до момента и за това има причина – фестивалът става на 5 години! На 21 юни, в съпътстващата програма на фестивала, любителите на театъра в зала ще могат да гледат камерният спектакъл „Камъни в джобовете“ от 19 часа в който участва звездата от „Скъпи наследници“ Юлиян Петров, а на 23 юни ще можете да го видите в партньорство с друга звезда от сериала – София Бобчева. Звездният тандем може да гледате в най-новата продукция на русенския театър „Три сватби и едно възкресение“ .

Ден след края на „Живи статуи 2019“ ще се състои и закриването на театралния сезон. На 24 юни от 19 часа на голямата сцена, Младежки театър „Николай Бинев“ – София ще закрие театралната година със спектакъла „Иначе казано“ от Флориан Зелер. Режисьор на спектакъла „Иначе казано” е Владимир Петков, а в ролите ще можем да се насладим на играта на две актриси от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“ – Мариана Миланова и Рая Пеева, както и на специалното участие на Георги Кадурин и Веселин Калановски. Спектакълът започва  като обикновена вечеря с приятели, но неочаквано равновесието в главите на домакините бива разклатено. Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си са основните въпроси, които се задават в това представление. Пълната програма на Драматичен театър Русе можете да откриете на адрес www.rusetheatre.com. Резервации и справки на касата на театъра (всеки делник от 10 до 14ч. и от 14:30 до 18ч.). Театърът може да следвате и във Фейсбук на @TeatarRuse, а Международен фестивал „Живи статуи“ 2019 на @FestRuse. Очаквайте ни скоро и в URBO App.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари