1 000 лева глоба за мъж, проявил агресия в русенска болница

0
46-годишният мъж заплашваше с убийство лекарите и медицинския персонал в Ковид отделението в УМБАЛ „Медика"
46-годишният мъж заплашваше с убийство лекарите и медицинския персонал в Ковид отделението в УМБАЛ „Медика"

46-годишният мъж заплашваше с убийство лекарите и медицинския персонал в Ковид отделението в УМБАЛ „Медика"

С решение от 30.03.2022 г. Районен съдРусе е признал М.В. за виновен за хулиганство, извършено в болнично заведение, като на основание чл. 78а от НК му е наложил наказание „глоба“ в размер на 1000 лв.

М.В. е признат за виновен по досъдебно производство на Районна прокуратура–Русе за това, че на 16.01.2022 г., около 11:15 часа, в гр. Русе, на публично място - COVID сектор в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ООД, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (държал се агресивно, викал, отправял обиди и заплахи, блъснал охранител и избутал лекар) - престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. На 16.01.2022 г., обвиняемият разбрал от майка си, че баща му, който бил хоспитализиран в лечебно заведение с ковид, е в тежко състояние. Афектиран и притеснен от това, той нарушил установените в лечебното заведение правила и въведените в страната противоепидемични мерки, като без да получи разрешение и без да вземе предпазни мерки влязъл в болничното отделение и нападнал вербално персонала.

М.В. е неосъждан и не са му налагани административни наказания. След деянието той признал вината си и изразил съжаление за стореното.

Решението на Районен съдРусе, с което е наложено административно наказание на М.В. подлежи на обжалване пред Окръжен съдРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    1000
    1000 удара с жилава пръчка-пющялка е било достатъчно. Ще я помни до края на земния си път! От звукоподобни неща ще се напикава без да е разбрал дори!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари