Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Машинист обижда и заплашва жена, защото снима влака!

0
Машинист е заплашвал жена, защото снимала влака
Машинист е заплашвал жена, защото снимала влака Видео: nettvshumen

Здравейте. От няколко години мое хоби е да снимам влакове. Така, като на много други хора в България, а и по света. Хоби на много хора е и снимането на полицейски, пожарни коли или пък самолети. Никъде другаде не съм чул да има проблеми нещо повече любители са канени на срещи при представянето на нов модел локомотиви например.

Днес БВ 2612, пътуващ по направлението Варна - София спря в Шумен с машинист Антон Деянов по прякор Бокси. След, като видя, че изваждам фотоапарата си доста самоуверено, той ме подкани с жест да се приближа. Аз очаквах да ме залее с вода, както се е случвало на други мои колеги. Вместо това той си позволи да отвори вратата на локомотива и да ме снима с телефона си без мое разрешение. Същото след това стори и помощничката му на която не зная името, но лесно може да се провери.

С тези си действия двамата машинисти днес застрашиха живота и здравето на пътниците, клиенти на БДЖ, тъй като в това време не бяха способни да упражняват професията, за която им се плаща и нарушиха мерките за безопастност. Преди 5 дни същият си е позволил да обижда и заплашва жена, задето снимала влака му. Само,че влаковете са държавни, а държавата е на всички нас.

За жалост такива, като гореспоменатият има още доста в БДЖ и не знам по каква причина те биват толерирани от началниците си.

Основната причина поради, която служители на БДЖ правят скандали, затова че се снима е неспазването на трудовата дисциплина и безопасност, но целта на любителите на този вид транспорт не е да хващат техните нарушения, а най-вече и предимно подвижният състав. А също и много спомагат за съхраняването историята на железницата и нейното развитие . Само един пример ще дам за Кристиян Ваклинов едно младо момче, което много помогна на теснолинейката.

И за разлика от въпросният машинист, никои от нас любителите на железницата не получава заплащане за труда си, които полага свързан с това хоби.

Прилагам видео по случая:

Автор: И.Оланов
(Автор: И.Оланов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари