Възстановиха движение на влаковете по Подбалканската линия

0
БДЖ и НКЖИ изследват причините за катастрофата
БДЖ и НКЖИ изследват причините за катастрофата Видео: NOVA

Композицията София - Бургас се удари в паднала скала край Розино

Вчера пътническият влак София - Бургас се удари в паднала скала на Подбалканската линия край Розино. Машинистът на композицията беше ранен. За щастие тежкият жп инцидент се размина без пострадали пътници.

По думите на Даниел Илиев, който е началник на „Локомотивно депо” в София, скалната маса се е свлякла внезапно и машинистите не са имали никакво време за реакция. „Има около 200 кубика свлечена маса, може би на пътя са били около 20 кубика. При самия удар локомотивът е подскочил”, обясни пред NOVA той. Той увери, че пострадалият машинист е адекватен и след инцидента е бил хоспитализиран за преглед. След него станало ясно, че мъжът е в добро общо състояние.

В 6:15 сутринта беше възстановено движението по жп линията. Стана ясно, че локомотивът е ударил скалата с лявата си част. Участъкът е проблемен – там често се образуват свлачища, научава NOVA. Тепърва предстои разследване на инцидента. И БДЖ, и НКЖИ изследват причините за катастрофата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари