Оплешивяването се оказа полезно за здравето

0
Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса - жените в действителност ги намират за по-мъжествени
Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса - жените в действителност ги намират за по-мъжествени

Когато си на 30, последното нещо, за което се притесняваш е оплешивяването.

Въпреки това, много мъже на тази възраст започват да губят косата си, а това често пъти води и до проблеми с егото и самочувствието. Но екип от американски специалисти са открили, че загубата на коса има и своите положителни страни.

В своето изследване, публикувано в научното списание „Ракова епидемиология” (Cancer Epidemiology), учените твърдят, че колкото по-рано един мъж започне да оплешивява, толкова по-малка е вероятността той да развие рак на простата.

За пример и успокоение те дават за пример принц Уилям, чиято коса започна да оредява още на 27-годишна възраст. Въпреки липсата на коса, британският престолонаследник се смята за един от най-щастливите мъже.

Изследването обаче, влиза в противоречие с повечето публикации по темата, според които косопадът увеличава риска от рак.

„Първоначално откритията ни бяха изненадващи. Ние обаче открихме, че ранното оплешивяване е пряко свързано с редуциране на риска от рак на простатата с 29 до 45%.”, заявява пред Daily Mail проф. Джонатан Райт, специалист по рак на простата от Сиатъл.

Мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса - жените в действителност ги намират за по-мъжествени и властни в сравнение с онези представители на силния пол, които все още имат буйни коси на главите си.

В друго изследване, също проведено в САЩ, експерти са установили, че жените харесват гологлави мъже. Те ги определят като по-секси, силни и мъжествени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари