Починалата родилка се върнала за раждането от Холандия

0
За младата жена това е било първа бременост
За младата жена това е било първа бременост

Починалата в кърджалийската болница 23-годишна родилка е живяла в Холандия и се е върнала заради раждането, съобщиха нейни близки.

За младата жена това е било първа бременост. Преди месец и половина в родния край се завърнал и съпругът й.

Неговите родители живеели от години в Холандия и затова младото семейство отишло там на гурбет. След като станало ясно, че ще имат бебе, двамата решили, че ще се върнат да живеят в чернооченското село Водач.

"Двамата бяха много щастливи, че ще си имат дете. Дори стаята му беше готова. Сега ще трябва да погребем майката и бебето", споделиха съседи на почерненото семейство, цитирани от "24 часа".

Всички жители на Водач са в шок от случилото се. В селото твърдят, че жената не е имала сериозни здравословни проблеми, а досега бременността й протичала нормално.

По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдение на окръжна прокуратура, съобщиха от ведомството.

По делото е извършен оглед и е назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Предстоят разпити на свидетели и други процесуални действия. Срокът на разследването е двумесечен, уточниха от прокуратурата.

Ръководството на болницата също е назначило и вътрешна проверка. Предстои такава да бъде извършена и от Изпълнителна агенция "Медицински одит". Според лекари това е първият смъртен случай на родилка в отделението за последните три десетилетия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари