Топлофикация Русе: Изравнителните сметки подлежат на възражение до 31 август

0
Всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметки
Всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметки

Всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметки

До началото на 2027 г. всички измервателни устройства задължително трябва да бъдат с възможност за снемане на показанията от разстояние.

"Съветваме всички потребители да прегледат внимателно изравнителните сметки. В случай на констатирани грешки, имат възможност да подадат молба за възражение до 31 август 2022 г.", напомни инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на "Топлофикация Русе". Той обясни, че след изтичане на срока за подаване на рекламация, преработки на изравнителните сметки не са възможни.

Инж. Желев посочи, че молбата за корекции трябва да бъде отнесена до фирмата за дялово разпределение, с която етажна собственост има сключен договор за топлинно счетоводство. Той обърна внимание, че самата изравнителна сметка, получена от всеки клиент, съдържа информация за топлинния счетоводител, както и данни за контакт.

По думите на директора на „Топлофикация Русе“ сумата от изравнителната сметка на всеки клиент ще бъде фактурирана през месец септември заедно със сметките за потребената битово гореща вода за месец август.

Според Наредбата за топлоснабдяването на имотите без достъп или с отказан такъв ще бъде начислена енергия по максимален специфичен разход на сградата. В тази връзка инж. Желев напомни на клиентите, на които уредите все още не са засечени от топлинния счетоводител, да се свържат с обслужващата фирма за дялово разпределение и да бъде насрочена дата за снемане на показанията от потребената енергия.

Директорът на "Топлофикация Русе" посъветва потребителите да се консултират с техния топлинен счетоводител и за избора на уредите с дистанционен отчет. До началото на 2027 г. всички измервателни устройства задължително трябва да бъдат с възможност за снемане на показанията от разстояние.

Инж. Севдалин Желев каза, че промяната, направена в Закона за енергетиката, е изцяло в полза на клиента. С новите уреди не налага ежемесечно инкасаторите да влизат в имота на клиента за извършване на отчет на консумираната енергия.

Инж. Желев посочи още едно голямо предимство на модерните уреди, а именно, че с тяхното монтиране отпадат прогнозните и изравнителни сметки. Причината за това е, че клиентите плащат единствено реалното си потребление всеки месец. Той обясни, че за преминаването към дистанционен отчет се изисква решение на Общото събрание на етажната собственост с 2/3 мнозинство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Гост
    Още чакам отговор на мое писмо с възражение отпреди две години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари