След 258 часа извадиха жива жена в Турция

1
Близките на жената вече изкопали гроба ѝ и чакали спасителите да открият тялото и за да го погребат
Близките на жената вече изкопали гроба ѝ и чакали спасителите да открият тялото и за да го погребат Снимка: Cumhuriet

Близките на жената вече изкопали гроба ѝ и чакали спасителите да открият тялото и за да го погребат

42-годишна жена, намираща се под развалините на сграда след двойното земетресение в Кахраманмараш в Източна Турция беше извадена жива, съобщи късно вечерта в четвъртък „Джумхуриет“, предаде OFFNews.

Турските медии описват спасението на 42-годишната Неслихан Калъч като чудо. От първия трус на 13 февруари до изваждането на ранената жителка на града са били изминали точно 258 часа. След толкова време семейството на Неслихан и било изкопало гроб на градските гробища и чакало само спасителните екипи да отрият тялото и да го предадат за погребение, пише порталът "Карар".

Търсенето на оцелели е трябвало да приключи и да се продължи с извличане на тленните останки на загиналите в труса, когато екипите, работещи на една от площадките установили, че има жив човек. След тежка работа спасителите извадили жената и я предали на медицински екип. Изнасянето на Неслихан Калъч беше посрещнато с бурни аплодисменти от всички работещи на площадката, както и от жители от района, които чакат вест за близките си. Жената беше качена на линейка и откарана в болницата.

Медици от Националния медицински спасителен екип коментираха, че Калъч е в добро здравословно състояние, с фрактури, но е контактна и може да говори.

Не може да се опише това чувство, което изпитваме. Това е много хубаво усещане. Нашата надежда за това място беше малка. Когато се каза, че има живо същество, ние изтичахме и направихме необходимата намеса, направихме тунел“, разказаха участници в операцията по изваждането на жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари