Двама души бяха спасени на 9-я ден след земетресенията в Турция

1
Те са прекарали под руините цели 198 часа
Те са прекарали под руините цели 198 часа Видео: Ройтерс

Те са прекарали под руините цели 198 часа

Двама души са били спасени в днешния девети ден след земетресенията в Турция, след като са прекарали под руините цели 198 часа, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, предава БТА и БГНЕС.

Двамата са били извадени от руините в окръг Кахраманмараш, където беше епицентърът на разрушителните трусове на 6 февруари с магнитуд 7,6 и 7,7 по Рихтер.

Единият от спасените е 17-годишен младеж, посочва Ройтерс. Телевизията излъчи кадри на спасители, които носят на носилки двама души към линейките наблизо.

Сред развалините стотици хиляди бездомни хора са изправени пред студ и глад, докато властите в Турция и Сирия се справят с тежката хуманитарна катастрофа, причинена от земетресението, при което загиналите са вече над 35 000 души.

Тъй като повече от седмица след земетресението надеждите за намиране на живи хора под отломките намаляват, вниманието се насочва към осигуряване на храна и подслон за огромния брой оцелели. По данни на турското правителство около 1,2 млн. души са настанени в студентски общежития, издигнати са над 206 000 палатки, а 400 000 са евакуирани от опустошените райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари