САЩ предупредиха Турция да не разширява сътрудничеството си с Русия

0
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс призова всички държави да избягват сделки с руския отбранителен сектор
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс призова всички държави да избягват сделки с руския отбранителен сектор Снимка: Getty Images

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс призова всички държави да избягват сделки с руския отбранителен сектор

Съединените щати предупредиха Турция, че не бива да разширява сътрудничеството с Русия в областта на отбранителната промишленост, след като руски представител съобщи вчера за нов договор между Анкара и Москва за доставки на руски системи С-400, съобщи електронното издание на турския в. "Сьозджу", цитиран от БТА.

"Намираме се в ситуация, при която бруталната и неоправдана война на Русия срещу Украйна прави жизненоважно, сега повече от всякога, всички държави да избягват сделки с руския отбранителен сектор", заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс на брифинг за медиите.

"Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи, но не ни е известно да има някакво ново развитие по този въпрос", каза още той.

Прайс не посочи дали доставката на втората партида от руските зенитно-ракетни системи С-400 ще накара администрацията на президента Джо Байдън да преразгледа плановете си за продажба на военни самолети F-16 на Турция.

ТАСС цитира вчера Дмитрий Шугаев, ръководител на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС), който каза, че е подписан договор за доставка на Турция на още зенитно-ракетни комплекси С-400, като документът предвижда и локализиране на производството на отделните компоненти на системата.

По-късно източници от турското министерство на отбраната уточниха по повод на тези информации, че не става въпрос за ново развитие, а за изпълнение на първоначално сключения договор, предаде турската телевизия ТРТ Хабер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Anubis
    "Намираме се в ситуация, при която бруталната и неоправдана война на Русия срещу Украйна прави жизненоважно, сега повече от всякога, всички държави да избягват сделки с руския отбранителен сектор" - казано от сащнически изверг! А зверствата на урода сащ в Сирия, Либия, Иран, Ирак, Афганистан, Сомалия, Югославия... няма нужда да изброявам над половината държави от целия свят, които уродът сащ е нападал, а уродът сащ коментира за неоправдана война... сащ така и не разба, че именно те носят войни, те са туморът на тази планета! България трябва да изгони завинаги сащническия посланик! България трябва да изгони всяко сащническо нпо на цру на урода сащ! България трябва да забрани всяко сащническо нпо на урода сащ! България трябва да изгони сащнически войски от България! България трябва да обяви сащ за терористична държава! България трябва да обяви сащ, че е агресор! След всичко това България трябва да прекъсне дипломацията с урода сащ завинаги!
  • 3
    5
    Lann
    Алоуу, сащнически уроди! Кого ще предупреждавате!! Това да не ви е някой мухлясал сащнически щат! Това е суверенна държава! Покорихте европа с джендърството ви!
  • 4
    4
    бавно мислещ
    Aбе приказките им минават само при нас.
  • 6
    3
    русенец
    Имам чувството, че Памперсът ще е последния президент на говедарите.
  • 8
    2
    &&&&
    Много отдавна са се взели насериозно, никой не ги е назначавал за върховна инстанция
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари