Сергей Лавров: Плановете на САЩ за Черно море няма да успеят

2
Пентагонът няма да успее да принуди турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море, заяви руският външен министър
Пентагонът няма да успее да принуди турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море, заяви руският външен министър Снимка: © РИА Новости / Пресс-служба МИД РФ

Пентагонът няма да успее да принуди турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море, заяви руският външен министър

Пентагонът няма да успее да принуди турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

"Турските ни колеги многократно са ни казвали, че като пазители на наследството на Конвенцията от Монтрьо ще се ръководят стриктно от нейните разпоредби", каза Лавров на пресконференция.

Министърът каза, че Пентагонът вероятно ще се опита да преговаря с Турция по въпроса за влизането на военни кораби от нечерноморски държави в Черно море при военни условия.

"Не мисля, че те ще успеят", подчерта Лавров.

По-рано помощник-министърът на отбраната на САЩ Селесте Валандер заяви, че Вашингтон ще си сътрудничи с Анкара по въпроса за корабоплаването в Черно море. На последния форум в Давос беше предложено да се създаде морска група, която да извършва наблюдение търговските кораби в Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Татко
    Типичния сдухан българин. Хем плитка кофа има, хем пълна до горе.
  • -5
    1
    Българин
    Отивай, Коньо дръглив, да рупаш сибирски лишеи и да пиеш замръзнала водица, че скоро съвсем ще се молите на нормалните държави да ви дадат къшей мухлясал ляб като братчетата ви от Сев. Корея! Ама то това рушлямците се уникално прости животни и продължавате да си живеете с порядките от 15-ти век! Слава Украiна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари