Турция иска екстрадиция на непълнолетен и майка му заради катастрофа

0
Семейството избягало в САЩ след пътния инцидент с фатален край
Семейството избягало в САЩ след пътния инцидент с фатален край

Семейството избягало в САЩ след пътния инцидент с фатален край

Турските власти са поискали по официален ред екстрадицията на непълнолетен турски гражданин и неговата майка, избягали в САЩ след автомобилна катастрофа с фатален край, в която е участвал тийнейджърът. Това съобщи днес Ройтерс, позовавайки се на изявление на министъра на правосъдието Йълмаз Тунч.

Пътнотранспортният инцидент е станал в Истанбул на 1 март и е довел до смъртта на един човек, а други четирима са били ранени.

Според турски медии, избягалото в САЩ момче има двойно гражданство – турско и американско, но до момента тази информация не е потвърдена от властите.

Тийнейджърът, срещу когото е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, е избягал първо в Египет, а от там в САЩ. През цялото време момчето е било придружавано от своята майка, срещу която е повдигнато обвинение за укриване на обвиняем, съобщава министър Тунч, предава БТА.

На 7 март чрез Интерпол и по дипломатически канали Анкара официално е поискала от САЩ екстрадицията на двамата.

Днес Министерството на правосъдието на САЩ е изискало допълнителни документи от Турция, които според министър Тунч са попълнени и изпратени, посочва Ройтерс.

Надяваме се, че администрацията на САЩ ще отговори положително", е заявил министър Йълмаз Тунч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари