Реджеп Ердоган: Ще борим тероризма с постиженията на турската отбранителна промишленост

0
Ще сложим край на практиката да внасяме от чужди държави отбранителната техника, заяви турският президент
Ще сложим край на практиката да внасяме от чужди държави отбранителната техника, заяви турският президент Снимка: Recep Tayyip Erdogan / Facebook

Ще сложим край на практиката да внасяме от чужди държави отбранителната техника, заяви турският президент

Постиженията на Турция в производството на отбранителна техника ще бъдат използвани в борбата срещу тероризма в страната, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на митинг в югозападния окръг Денизли, съобщава "Хюриет дейли нюз", предава БТА.

Ще сложим край на практиката да внасяме от чужди държави отбранителната техника, необходима за борба срещу тероризма“, посочи турският държавен глава.

Ердоган посочи, че от встъпването му в длъжност делът на местното производство се е увеличил от 20 на 80 процента от отбранителните потребности на страната.

Изтъквайки постиженията на националната отбраната, той заяви, че Турция вече изнася оръжията си за голяма част от „братските страни“, а износът на отбранителна промишленост за миналата година възлиза на 5,5 млрд. долара.

Турският държавен глава очерта визията си за националната отбранителна индустрия, която според него „ще изстреля страната в челните редици на глобалните производители на отбранителни технологии“.

Той потвърди ангажимента си за насърчаване на напредъка в отбранителните постижения на Анкара, припомняйки стартирането на нови проекти в рамките на въздушните, сухопътните и морските военни сили.

"Ще постигнем целта си за века на Турция, това е нашата визия за второто столетие на Република", каза още Ердоган, цитиран от изданието.

По-рано тази седмица турския президент заяви, че изтребителят от пето поколение „Каан“ ще бъде включен в редиците на военната авиация на Турция до края на 2028 г.

Това се случи, след като изтребителят излетя от турската военновъздушна база Мюртед в Анкара и завърши успешно първия си тестови полет.

Масовото производство на националния ни боен самолет ще отнеме близо десетилетие, но след като това стане факт, военновъздушните ни сили ще се превърнат в най-силната въоръжена въздушна сила в региона“, заяви бившият управител на турското военно разузнаване Исмаил Хаккъ Пекин, цитиран от изданието.

В бъдеще въздушният флот на Турция ще се състои предимно от изтребители „Каан“, а останалата част от флота ще включва модернизираните бойни самолети F-16, добави още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари