Русенските фирми са с най-много одобрени проекти по Плана за възстановяване

0
Общо 47 са одобрените проекти на фирми от Русенско, което нарежда общината на първо място, обяви министър Пулев
Общо 47 са одобрените проекти на фирми от Русенско, което нарежда общината на първо място, обяви министър Пулев Снимка: Министерството на иновациите и растежа

Общо 47 са одобрените проекти на фирми от Русенско, което нарежда общината на първо място, обяви министър Пулев

Община Русе е с най-много одобрени проекти по първата процедура „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Одобрени са общо 47 проекта на русенски предприемачи, което нарежда общината на първо място. Следват Габрово (28 бр.), Пазарджик (25 бр.), Казанлък (21 бр.) и Марица (22 бр). Те ще получат общо над 40.8 млн. лв.

Мярката е за обновяване и модернизация на техническия парк на микро-, малки и средни предприятия с ново оборудване, техника, машини, софтуер и др., бюджетът ѝ е близо 260 млн. лв.

От МИР припомнят, че в оценката на проектите бяха включени 2423 предложения за заявена над 620 милиона лева безвъзмездна помощ. От тях печелившите са 953 проекта. За микропредприятия общата безвъзмездна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за малки предприятия е до 350 хиляди лева, а за средни – до 700 хиляди лева. Съфинансирането е до 50%.

Подкрепени по мярката ще бъдат общо 224 средни предприятия, 398 малки и 331 микро- предприятия. Първите пари по ПВУ ще стигнат до фирмите още през месец март, допълват от Министерството на иновациите и растежа.

В рамките на няколко месеца министърът на иновациите и растежа Александър Пулев обиколи всички области в страната. По време на мобилните приемни той и екипът му представяха възможностите за бизнеса при кандидатстване по процедури от Плана за възстановяване и устойчивост и европрограмите по линия на МИР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари