Николай Габровски към ДБ: Ще ви подкрепя за контрол над главния прокурор

0
В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във вашите инициативи, обеща кандидатът за премиер на ГЕРБ
В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във вашите инициативи, обеща кандидатът за премиер на ГЕРБ

В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във вашите инициативи, обеща кандидатът за премиер на ГЕРБ

В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във вашите инициативи. Законодателна реформа и борба с корупцията са темите, по които няма да направя компромис. По отношение на конституционните промени, поемам ангажимент да се търси конституционно мнозинство, което да позволи създаването на механизъм за контрол на главния прокурор. Смея да твърдя, че в мое лице ще намерите такава подкрепа. Не можем да направим всичко това обаче, ако нямаме парламент.

Това обеща кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски на „Демократична България“, която първа от парламентарните групи се отзова на поканата му за разговори в търсене на подкрепа за съставяне на правителство, предаде Euronews Bulgaria.

Още с влизането Христо Иванов обяви, че такава подкрепа неговата парламентарна група няма да даде.

„Това наше решение няма общо с вас. Ако обаче вашата мисия завърши с успех и излъчите правителство ще бъдем отворени като опозиция да работим заедно по определени теми“, обясни Иванов.

И попита Габровски какви гаранции може да даде, че няма да прави кабинет тип „Беров“. Вече няколко пъти и кандидатът за премиер, и Бойко Борисов като първи мандатоносител обявяват, че ще се стремят в кабинета да има предимно експерти, а не политически лица.

„Вие по необходимост ще правите правителство на малцинството, такъв е парламентът. Това е възможна формула, но в нея има рискове – свързани с това кой носи отговорността и с опасността от възникване на задкулисни договорки и зависимости. Помним кабинета Беров и сме сигурни, че имате идеи как да предотвратите това нещо“, каза Христо Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Willi
    Не трябва да се попадав капана с угаждане на Иванов, горко ни тогава
  • 4
    3
    гост
    Бе Дебе кво въобще могат да контролират?
  • 3
    2
    Този
    От сега лъжи пак после квото стане
  • 6
    1
    Монев
    Предполагам,че ефектът от предстоящите преговори на професор Габровски с политическите формации ще е по голям,ако той смени сподвижниците си представляващи ПП-ГЕРБ! Негативното излъчване,натрупано с годините при някои фактори,отблъсква до голяма степен лидерите от другите партии,участващи във важните преговори. при преговорите двоумящи в своите решения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари