Бойко Борисов: Платиха, за да ме бият в Банкя

1
„Аз си дадох гласа за Терзиев. Насилих партията да гласува за него“, каза лидерът на ГЕРБ
„Аз си дадох гласа за Терзиев. Насилих партията да гласува за него“, каза лидерът на ГЕРБ Видео: NOVA

„Аз си дадох гласа за Терзиев. Насилих партията да гласува за него“, каза лидерът на ГЕРБ

Резултатите от местните избори пренаредиха картата на България и предизвикаха нови искри между управляващите партии. Още след първите резултати лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчете победа за партията. А за местата, на които загуби заподозря тайна договорка на партньорите във властта.

"Аз бих се обърнал към Кирил и неговото лицемерие. Аз си дадох гласа за Терзиев. Насилих партията да гласува за него и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и "Възраждане" в Банкя играха срещу нас. А Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не", заяви Борисов, цитиран от NOVA.

Затова в сряда събира партията на Национален съвет, на който трябва да решат дали продължават съвместното управление с „Продължаваме промяната – Демократична България”.

"Или се прави истинска коалциия или подобни "сглобки" и шарлатански работи аз не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП и "Възраждане" и ДБ. Колегите от ДПС да избират - дали евроатлантическата страна ще стоят или пропутинската "сглобка", добави той.

От „Продължаваме промяната - Демократична България” не отговориха в същия тон. "Когато има алтернатива и отговорен път да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. Но няма да се занимаваме с лашкане, заплахи и извиване на ръце именно защото сме разумни", посочи Христо Иванов.

Кирил Петков поясни, че оценяват заявената подкрепа в София от страна на Борисов, макар и в последния момент. "Нямаше никакви договорки, имаше един страшен сценарий с тъмночервен кмет на София и риск правителството да се разклати и да се върнем към правителството на Радев. Този сценарий беше предотвратен", съобщи Кирил Петков.

А докато управляващите формации изясняват има ли бъдеще сглобката или не, опозицията внася втори вот на недоверие към правителството в сряда. Новината съобщиха БСП и „Възраждане”.

"Дават подписите си. Мотивите ни са готови отдавна и в първите дни внасяме вот на недоверие. Нека партньорите в "сглобката" да решат", заяви Нинова.

Възраждане”, ДПС и „Има такъв народ” все още нямат коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аз пък...
    С кеф бих дал някой лев и за да те ебат в затвора същите тези твои тъмно-зелени гласоподаватели, толуп банкянски!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари