България решава дали да има военна служба за цивилни

5
Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните
Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните Снимка: БГНЕС

Около месец остава до това да разберем как България ще организира военното обучение на цивилните

В края на юни приключва срокът за създаване на Стратегическия преглед на отбраната. Но в част от европейските държави вече се предлагат варианти цивилните да се сдобият с военно обучение.

Обобщение на медийните публикации от началото на годината показва тенденцията - много от НАТО-вските държави започват диалог за военното обучение на цивилните. Военният експерт Йордан Божилов, обясни че ако се вкара закон за задължителна служба на българските граждани, ще бъде прието от обществото като принуда, информира БНР.

Експертът смята, че трябва да се създаде съответната мотивация за постъпване на хора в така наречения доброволен резерв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 31
    20
    Някой си
    И какво ще браним, на олигарсите и депутатите замъците и затворените комплекси? Да , ама не, първо от тях трябва да се освободим!
  • 9
    19
    Асен Василев - Кокорчо
    Опулени ПеПеруги ще вземате ли на фронта ? Мога да обслужвам орално войниците!
  • 7
    18
    Кировизъм
    Окрадоха всичко държавно при прекратяването на донабрната служба, сега ще крадат при връщето и! Едни и същи толупи или децата им. Да идва тоя антихрист, че аман от кърлежи. Явно ние нямаме гръбнак да си помогнем.
  • 9
    17
    ghj
    3 мил дъртаци 2 мил кюфтаци 500 хил вързаци и 500 убитаци
  • 4
    16
    Резиента Педерадеф
    Военна служба за нас, третополовите небинарни джендъри, ще има ли ? Може да ни включат в някой взвод за сексуални услуги, ще бием руснаците с гол гъз и венерически болести на бойното поле!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари