Митничари задържаха над 200 кутии контрабандни цигари на Дунав мост

0
Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса цигари с валиден български бандерол
Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса цигари с валиден български бандерол Снимка: Снимката е илюстративна

Освен контрабандните цигари, митничарите са задържали и недекларирани 7800 къса цигари с валиден български бандерол

Общо 4360 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители от ТД Митница Русе при два случая в района на ГКПП Дунав мост – Русе.

На 10.08.2022 г., около 09:00 часа района на ГКПП Дунав мост - Русе митнически инспектори спират за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от румънски гражданин. При проверката установяват наличието на метален сандък с инструменти, намиращ се във фабрична кухина от дясната страна на кабината на камиона. В сандъка са открити 68 кутии цигари (1360 къса) с надпис Duty Free.

При друга проверка на същия ден, около 20:25 часа, митническите служители спират товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от турски гражданин. По време на проверката инспекторите установяват, че във въздушния филтър на двигателя на превозното средство са укрити 150 кутии цигари (3000 къса), като 100 от кутиите са с надпис Duty Free, а 50 са облепени с турски акцизен бандерол.

Общото количество задържани от митническите служители тютюневи изделия е 4360 къса цигари. По случаите са съставени актове за административни нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове.

Освен контрабандните цигари, митническите служители от ТД Митница Русе задържаха и 7800 къса цигари с валиден български бандерол. На 12.08.2022г. митническите инспектори спират за щателна митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе лек автомобил, пътуващ от България за Норвегия. Водачът на превозното средство не е представил документи за превозваните акцизни стоки. По случая е съставен акт за административно нарушение, а цигарите са иззети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ники
    Ей нещасници отворете още гишета и работете по бързо на всички русенци ни писна от тежкотоварните камйони който блокират целия град ,ако това е заради няколко стека цигари не ви прави чест вие не живеете ли в Русе май трябва да се обяви бедствено положение и всички граждани да затворим града и границата за камйони
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари